Zadržaní Somálčania vstúpili na územie SR neoprávneným spôsobom

11.05.2012 Snina

Dúbrava 11. mája (TASR) - Príslušníci hraničnej polície zadržali vo štvrtok (11.5) v obci Dúbrava, okres Snina, štyroch štátnych príslušníkov Somálska. Cudzinci sa dostali na územie Slovenska neoprávneným spôsobom, a to mimo hraničného priechodu.
Ako informovala hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej polície so sídlom v Sobranciach Agnesa Kopernická, k zadržaniu štyroch Somálčanov v Dúbrave došlo vo štvrtok o 1.05 h pri miestnej autobusovej zastávke.
"Traja cudzinci zo skupiny boli mladiství vo veku 14, 15 a 16 rokov, preto si ich prevzali pracovníci Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny Humenné, detašované pracovisko Snina," vysvetlila Kopernická.
V prípade posledného cudzinca polícia zistila, že slovensko-ukrajinskú hranicu prekročil neoprávnene už druhýkrát. V minulosti bol v tejto súvislosti vyhostený zo Slovenska so zákazom vstupu na územie SR do 16. marca 2014.
Opätovným neoprávneným prekročením štátnej hranice sa tak dopustil prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia. "Na základe toho bol podaný návrh na jeho vzatie do väzby. Cudzinec sa do ďalšieho rozhodnutia nachádza v Cele policajného zaistenia Obvodného oddelenia Policajného zboru Snina," uzavrela Kopernická.
 

Vyberte región